2019.05.27. Lányok
Bajnoki ezüstöt nyertek legidősebb lányaink.
Csodálatos év a Leány U19-ben

Ugyan a Puskás Akadémia otthonában nem sikerült feltenni az i-re a pontot, nem tudott nyerni Felcsúton, így "csak" ezüstérmes lett, azért  alaposan "felszívta" magát a csapat a Sopron elleni utolsó bajnoki találkozóra. U19 lányaink 22 rúgott! és mindössze 1 kapott góllal hozták le a mérkőzést!
Csizmadia Zsófinak az U16 gólkirálynői cím után lehetősége nyílt arra, hogy kellő mennyiségű góllal felérjen csapattársa, Hered Petra mögé a góllövő lista harmadik helyére.
A csapat ismét bizonyította, hogy mennyire egységes és összetartó. Lányaink maximálisan kiszolgálták Zsófit, különösen Csikó Noémi, aki fantasztikus átadásokkal juttatta kihagyhatatlan helyzetekbe, így egymaga nyolc találatig jutott. Az összetartás és csapategység gyönyörű példája volt!

A bajnokság értékelése:
Csapatunk – miután keretét 90%-ban 16 évesek alkotják – úgy indult neki az U19-es bajnokságnak, hogy célként a tisztes helytállást tűzte ki maga elé. Pár győztes mérkőzés után azt a célt fogalmaztuk meg, hogy itt még akár középcsapattá is válhatunk. Újabb bravúros győzelmeket követően felvetődött, hogy valami csoda folytán elérhetővé válhat a dobogó is. Az utolsó mérkőzésekre pedig úgy alakult a helyzet, hogy akár az ezüst vagy az aranyérem sem kizárt. Az utolsó előtti forduló (Puskás Akadémia- VFC USE) pedig már konkrétan a bajnoki címért zajlott. Kevésen múlott, de sajnos nem sikerült megkoronázni éves teljesítményünket a bajnoki elsőséget eldöntő mérkőzésen a rendkívül motivált, fizikálisan sokkal előrébb tartó, két-három évvel idősebb Puskás ellen. Így jutottak lányaink a kiesés elkerülése céljától a beteljesedett boldogságig, az ezüstéremig. Csodálatos példája volt ez az év annak, hogy amikor egy közösség nagyon akar valamit és azért tenni sem szégyell, akkor bármi valóra válhat!
Gratulálunk csajok!

Rugovics Vendel edző, női szakágvezető
Donát Máté edző