2019.06.28. u19
Egész évben összetartás és erős csapategység jellemezte az együttest.
Nem volt meglepetés az U19 bajnoki címe

Palotai Nándor bajnoki címig vezette az U19-es csapatot, emellett szintet is léptett ami az edzői karrierjét illeti, hiszen sikeresen elvégezte az UEFA Elite Youth „A” tanfolyamát.

- Hosszú, de eredményes szezonon vagytok túl. Hogyan értékeled az elmúlt hónapokat?
Az U19 csapat számára ez a szezon nagyon jól alakult. A srácok jól és fegyelmezetten edzettek egész szezonban, meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal. Ez a mentalitás végig kísért bennünket egész éven át. A nehezebb pillanatokban is összetartást, erős csapategységet mutattak. A bajnoki cím elnyerése nem volt meglepetés, tudtam, hogy egy jó képességű közösséget formálok, akik hisznek az általam elképzelt játékfelfogásban, és teljes mértékben tudnak ezzel azonosulni.

- Mi sem bizonyítja jobban a fiúk szorgalmát és tehetségét, hogy több játékosod is felkerült a VLS Veszprém felnőtt keretéhez. Emellett az U17-es csapatból is bátran tudtál meríteni.
Igen! Nagy öröm volt számomra, hogy a felnőtt csapattal edzhettek a játékosaim, szám szerint heti rendszerességgel vagy véglegesen 12 játékosom kapott Pető Tamástól bizonyítási lehetőséget. Ezek közül pályára is lépett 8 játékos a felnőtt csapat színében. Jó példa Molnár Balázs esete, aki a télen került fel a felnőtt csapat keretéhez, és idővel, kitartó munkával beverekedte magát a kezdőcsapatba is. A fiatalabb korosztályból (U17) 13 játékosnak adtam lehetőséget, hogy megmérettesse magát az idősebbek között is edzéseken, vagy mérkőzéseken is.

- A klubtól külön elismerést kaptál, hiszen idén több fronton is helyt kellett állnod, ami nem lehetett könnyű faladat.
Köszönöm a VFC USE-nak az elismerést, sokat jelent számomra. Nagy energiákat mozgósítottam ebben a szezonban, hiszen az NB III-as bajnokság megnyerése mellett, megnyertük a Veszprém Megyei Kupát a felnőttek között, ill. az U19-es játékosaimmal nyertem meg a Futsal Országos Diákolimpiát is. Valamint elvégezhettem az UEFA Elite Youth "A" képzést is, amiért szintén nagyon hálás vagyok az egyesületnek.

- Hogyan tovább? Jövőre is a legidősebb korosztályt fogod irányítani?
Nem! A következő szezonban az U17-es korosztálynak leszek az edzője. Edzettem már ezeket a srácokat, komoly motiváció számomra, hogy eredményesen végezzem a munkámat. Remélem jövő ilyenkor már a duplázásokról, az első helyek megismétléséről tudunk beszélgetni.

- Győztes csapaton ne változtass! Mégis lesznek távozók, kiöregedő játékosok. Érkeznek az ő pótlásukra?
Az U19-es csapatból 5 játékos öregszik ki, ők a felnőttek között bizonyíthatnak a jövőben. Új játékosok érkezése nem várható, csak akik az U17-esektől kilépnek, igaz egy ilyen eredményes csapatba bekerülni komoly kihívás bárkinek!

Képek