2024.05.08. u13
Ugyan az előző két meccsen vereséget szenvedett az U13-as csapatunk, azonban Nagy László vezetőedző szerint mindenképpen dicséret illeti a társaságot, hiszen egyre szebb, okosabb focit játszanak.
Egyre inkább összeáll az U13

VFC USE-Credobus

1-2 (0-1)

Veszprém. V.: Traier. VFC USE: Palotai – Szilágyi G., Buda, Redencki Bu., Horváth Cs., Sánta, Pap Z., Németh J., Kálmánfi. Csere: Grósz, Kuti. Edző: Nagy László.

Credobus Mosonmagyaróvár: Lencsés – Kovács Á., Kelemen, Bauer, Császár, Umathum, Karácsony, Sólyom, Pap N. Csere: Markó, Parcsam-Mózer, Herm, Vér, Menyhárt. Edző: Hajós Krisztián.

Gólszerzők: Németh J. 59., ill. Sólyom 39., Kovács Á. 75.

Nagy László: - Már negyedik találkozónkat játszottuk az óváriakkal ebben a szezonban, így nagyjából tudtuk, hogy mire készülhetünk. Az elmúlt mérkőzéseinkhez képest magasabbra toltuk a védekezésünket, szerettük volna végig nyomás alatt tartani ellenfelünket.  Összességében mindegyik kiegyenlített játékot hozott. A második játékrészben egy kissé felelőtlen labdavesztésből megszerezte a vezetést az Óvár, melyet a következő negyedben egalizáltunk. Németh Jao egy gyönyörű egyéni akció végén okos gólt szerzett. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést és ennek érdekében mindent elkövettünk. Megvoltak a helyzeteink, többször veszélyeztettünk, azonban az ellenfelünk kapusa stabilan őrizte kapuját. A vége előtt pár perccel egy ártalmatlan szituáció után megszerezte a győztes találatot az Óvár. Hasonló képességű csapatok találkozóján, ma a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. A vereség ellenére gratulálok csapatnak, mert egy színvonalas mérkőzésen maradt alul.

VFC USE-ETO FC Győr

1-3 (1-1)

Veszprém. V.: Török. VFC USE: Palotai – Szilágyi G., Buda, Redencki Bu., Molnár M., Horváth Cs., Sánta, Németh J., Kálmánfi. Csere: Finta Be., Grósz, Kuti. Edző: Nagy László.

ETO FC Győr: Burján – Varga M., Szakács, Vincze, Hujber, Dan, Mihalovics, Vági, Péter. Csere: Kaszás, Pánczél. Edző: Lakatos Attila.

Gólszerzők: Péter 17. (öngól), ill.  Hujber 29., Vincze 68., Vági 79.

Nagy László: - Az U13-as bajnokság toronymagasan legerősebb csapatát fogadtuk, és volt törleszteni valónk, mivel az előző közös mérkőzéseinken nem sok babér termett számunkra. Ennek megfelelően választottunk stratégiát, mélyebb védelmi vonalból, gyors átmenetekkel akartunk eredményesek lenni. Az ETO birtokolta a labdát, mi pedig zártuk a veszélyes területeket, és labdaszerzések után veszélyeztettünk. Az egyik ilyen gyors kontrából sikerült megszereznünk a vezetést, amit az ellenfelünk a szünetig egalizált. A második félidő első felében érzésem szerint az történt a pályán, amit szerettünk volna, a Győr meddő labdabirtoklásából történő labdaszerzéseink után több kecsegtető lehetőséget is sikerült kialakítanunk, de sajnos nem sikerült kapuba találnunk. A mérkőzés utolsó etapja rosszul indult számunkra, hiszen egy átlövésből vezetést szereztek a győriek. Az utolsó 10 percre feljebb toltuk labdaszerzésünk vonalát, lehetőségünk is volt egalizálni, de a végén egy pontrúgás után ismét egy győri játékos volt eredményes fejjel, így alakítva ki a végeredményt. Papírforma eredménynek tűnik, de ebben a meccsben benne volt a siker lehetősége is. A mai napon bebizonyította a társaság, hogy hosszú távon igen is érdemes számolni velük, nagyon érett futballt mutattak be csapatként, és sok kimagasló teljesítményt láttam egyénileg is. Az külön öröm számomra, hogy mérkőzés közben bár többször kellett taktikailag változtatni játékszituációkon, ezt nagyon rugalmasan megoldották. Szervezettek voltak és élesek, bátran, néhol szemre tetszetősen játszottak, és láttam rajtuk ismét a győztes mentalitást.