2024.09.22. u13
Bár az Illés nyerte az U13-as csapatunk elleni bajnokit, azonban a végeredmény csalóka a játék képét látva.
Nem játszottak alárendelt szerepet

VFC USE-Illés Akadémia

1-5 (0-1)

Veszprém. V.: Karsai. VFC USE: Palotai – Varsányi, Mustos, Takács, Kálmánfi, Bényi P., Benedek, Kőrösi, Fehér. Csere: Kelemen, Pap, Csifcsák, Kovács B., Finta Be. Edző: Bényi Kálmán.

Illés Akadémia: Pálla – Német, Károlyi, Varga M., Fazekas, Szukics, Bajzek, Tar, Németh K. Csere: Sóvári, Németh D., Kiss M., Varga V., Tóth B., Jáger, Őri, Tóth-Hencsey. Edző: Tóth Zsolt.

Gólszerzők: Bényi P. 80., ill. Károlyi 27., Tóth B. 43., Kiss M. 61., 69., 74.

Bényi Kálmán: - Az előző idény utolsó fordulójában egy nagy pofonba szaladtunk bele az Illés Akadémia vendégeként (12-1), ezért hatalmas javítási vággyal léptek pályára a fiúk. Az első negyedben többet birtokolta a labdát a vasi alakulat, azonban a jól működő középzónás védekezésünket tengelyben nem tudták megbontani. A kapunkat főleg átlövésekből veszélyeztették. Ezt az etapot 0-0-val abszolváltuk. A második negyedben már kiegyenlítettebbé vált a játék. Mindkét csapat előtt akadtak lehetőségek a vezetés megszerzésére, de amíg mi kétszer is a kapussal szemben hibáztunk, addig az Illés a 27. percben kegyetlenül kihasználta a védelmünk rendezetlenségét, 0-1. A szünet után ott folytattuk, ahol abbahagytuk, nem játszottunk alárendelt szerepet, bátran kezdeményezően léptünk fel, mindhárom zónában. Még az sem zökkentette ki a fiúkat, hogy az ellenfelünk egy hatalmas játékvezetői hiba (ötméteres lesen állt a gólszerző játékos) után megduplázta az előnyét. A záró etapban mindent elkövettünk, hogy bevegyük az ellenfél kapuját (ez a 80. percben sikerült). Nagyobb kockázatot vállaltunk a támadó részben, ezért többször felborult a támadás-védekezés egyensúlya, és ebből a nagy rohanásból a vendégek jöttek ki jobban, 1-5. Összességében elégedett voltam a látottakkal, sajnáltam a srácokat, mert jobb helyzetkihasználással, és bírói teljesítménnyel, akár még a meglepetés is benne volt a levegőben. Sok jó egyéni teljesítményt láttam ma, ami biztató a jövőre nézve.